Qui som?

L'Esplai Bitxus som una associació lleure sense ànim de lucre en què treballem des del voluntariat per a la transformació social, a través de l'educació dels infants i joves.

La nostra manera de treballar es basa en el joc com a eina educativa, treballant cada dissabte a partir de centres d'interès que funcionen de fil conductor de totes les activitats. En el cas de les joves, el mètode de treball canvia. A partir de projectes anuals treballen de manera més directa temes de caràcter social i actual.

En aquest sentit, l'esplai disposa d'un ideari en el qual basem la nostra identitat i línia de treball.

Història

L'esplai neix l'any 2005 de la mà de cinc amigues que creien que calia fer una tasca d'educació en el lleure amb els infants i joves del poble per a assolir una transformació social.

Des d'aquell moment comença l'activitat de l'esplai, per on ja han passat més de 300 infants i joves i unes 50 monitores.

Aquell mateix any l'esplai s'associa amb la Fundació Catalana de l'Esplai, que assessora i guia el projecte donant-nos un suport pedagògic en la nostra tasca, aportant recursos, material i formació per l'equip de monitors.

El 2007 l'esplai fa un descans per a la reflexió, i torna el 2008 de nou amb les piles carregades.

El 2010 l'esplai decideix abandonar la Fundació Catalana de l'Esplai, per passar a formar part d'Esplais Catalans, Esplac, aquest canvi ve donat en l'àmbit ideològic, ja que els nostres valors s'aproximen molt més als d'Esplac.

El curs 2015-2016 sembla que serà l'últim durant un temps, a causa de la falta de monitores, finalment hi ha monitores i Bitxus pot seguir el curs següent, 2016-2017, amb la premissa de fer l’esplai cada 15 dies, enlloc de cada dissabte.

El curs 2017-2018 es recupera l'activitat de cada dissabte, activitat que s'ha mantingut fins a l'actualitat.