Qui som?

L'Esplai Bitxus som una associació lleure sense ànim de lucre en què treballem des del voluntariat per a la transformació social, a través de l'educació dels infants i joves.

La nostra manera de treballar es basa en el joc com a eina educativa, treballant cada dissabte a partir de centres d'interès que funcionen de fil conductor de totes les activitats. En el cas de les joves, el mètode de treball canvia. A partir de projectes anuals treballen de manera més directa temes de caràcter social i actual.

En aquest sentit, l'esplai disposa d'un ideari en el qual basem la nostra identitat i línia de treball.

Història

L'esplai neix l'any 2005 de la mà de cinc amigues que creien que calia fer una tasca d'educació en el lleure amb els infants i joves del poble per a assolir una transformació social.

Aquell mateix any l'esplai s'associa amb la Fundació Catalana de l'Esplai, que assessora i guia el projecte donant-nos un suport pedagògic en la nostra tasca, aportant recursos, material i formació per l'equip de monitors.

El 2007 l'esplai fa un descans per a la reflexió, i torna el 2008 de nou amb les piles carregades.

El 2010, en el marc de la 8a mostra d'entitats de Canet de Mar, l'esplai rep el premi Entitat Canetenca 2009. Aquests premis estaven organitzats conjuntament per Ràdio Canet i la revista local Àmbit.

Aquest mateix any, l'esplai decideix abandonar la Fundació Catalana de l'Esplai, per passar a formar part d'Esplais Catalans, Esplac, aquest canvi ve donat en l'àmbit ideològic, ja que els nostres valors s'aproximen molt més als d'Esplac.

El curs 2015-2016 sembla que serà l'últim durant un temps, a causa de la falta de monitores, finalment hi ha monitores i Bitxus pot seguir el curs següent, 2016-2017, amb la premissa de fer l’esplai cada 15 dies, enlloc de cada dissabte.

El curs 2017-2018 es recupera l'activitat de cada dissabte, activitat que s'ha mantingut fins a l'actualitat.

Al llarg dels últims anys l'esplai ha crescut, i per tal de donar-hi resposta, al curs 2021-22 s'obren dos nous grups d'edat: Formigues i Papaorelles.

Lliurament del Premi Entitat Canetenca 2009 a l'Esplai