El Foulard

Cada esplai té el seu propi foulard. Forma part de nosaltres, és qui som i tot allò que representem. El nostre foulard és taronja i negre.

A part d'una peça de roba, el foulard és molt més. És el que ens simbolitza. Quan anem pel carrer i el portem posat la gent sap que som d'esplai i tot allò que això representa. És una de les coses més fonamentals de l'esplai.

El foulard no es pot rentar, ja que si no s'esborren els records i les memòries viscudes a l'esplai. Sempre l'hem de portar posat al coll, mai amagat a la butxaca, tant els dies d'esplai com durant les acampades i excursions, ja que si no totes les aventures no quedaran guardades al foulard.

Si vols un foulard, te l'has de guanyar. Per fer-ho hem d'estar un temps a l'esplai, ser responsables i anar a Bitxus cada dia d'esplai. Si el perds, te l'has de tornar a guanyar. Si et portes malament o en fas un mal ús te'l poden requisar o bé haver de pagar una penyora, ja que una cosa tan important com el foulard l'hem de tractar bé.


Com es fa el Foulard?

1. Estireu el foulard per totes les puntes, si només ets una persona, agafa la punta central amb les dents i les altres amb les dues mans.

2. Aneu enrotllant el foulard. Si voleu que es vegi més negre, estrenyeu més; si voleu que quedi una barreja entre negre i taronja, estrenyeu menys. Això depèn del gust de cadascú.

3. Seguiu enrotllant. Us recomanem que passeu els dits per sobre del que aneu enrotllant per tal que quedi més rígid.

4. Seguiu enrotllant. Com podeu veure en aquesta imatge, sembla que quedi malament, però és normal, no us espanteu. Podeu deixar una mica de punta central.

5. Quan ja estigui enrotllat, heu de moure'l una mica aguantant la meitat del foulard perquè no es desenrotlli. Nosaltres fem "l'òstia", que significa fer un cop amb el foulard a les roques, arbres... per comprovar que està ben enrotllat.

6. Si voleu, podeu fer un nus a la part central sense deixar d'aguantar-la. Aquest nus no permet que el foulard es desenrotlli.

7. Estrenyeu ben fort el nus.

8. Ara heu de fer el nus perquè quedi tancat, podeu escollir entre el nus de l'amistat o el nus de corbata.